“Ik heb geleerd om in alles veel meer mezelf te zijn. Niet een rol spelen, maar te leven vanuit authenticiteit. Zowel zakelijk als privé.  De gecreëerde maatstaven passend bij een rol op zij zetten. Kwetsbaarheid tonen opent bijzondere deuren.  Het onderscheidende van Jaap is dat hij vasthoudend is in de gesprekken en dat hij vanuit een christelijke identiteit zijn werk doet. Hij blijft vragen stellen, niet altijd leuk, maar hij komt zo wel tot de kern.”

“Mijn primaire aanleiding om contact te zoeken met Jaap Boersema was de behoefte om mijn leven anders in te richten.  In mijn rol als directeur van een groot familiebedrijf was de balans tussen privé en werk  zoek.  Jaap heeft me geholpen in het bewustwordingsproces en het borgen van een nieuwe levensstijl.  Hij zoekt samen met je naar de kern. Hoe komt het dat je bepaald gedrag vertoont. En wanneer je dat punt bereikt hebt, dan weet je waaraan je kunt werken. Wat daarbij erg prettig werkt is dat na een wat intensiever traject ik nu nog steeds met vaste frequentie gecoacht wordt. Daarnaast heeft hij ons ook begeleid als team van aandeelhouders in een transitieproces. Dat is voor ons heel waardevol geweest. Daarnaast geeft hij diverste trainingen binnen onze organisatie.

Het belangrijkste wat me dat tot nu toe heeft opgeleverd is de balans tussen werk en privé. Ik denk dat ik als moeder een stuk relaxter ben, en daardoor mijn kinderen ook. Ik geniet veel meer van de kinderen, maar ook van de eenvoudige dingen van het leven. Een kopje thee drinken in de tuin bijvoorbeeld. Ook ben ik mijn man nog meer gaan waarderen, we werken als een team samen en dat maakt het mogelijk dat we naast onze belangrijkste taak; ouders van een gezin met 4 kids, een rol in het maatschappelijk/zakelijk leven kunnen vervullen. Daarnaast ben ik in mijn leiderschap aan de ene kant veel steviger positie gaan nemen en aan de andere kant meer dichterbij gekomen als persoon.

Ik ervaar dat mijn naaste collega’s/de mensen aan wie ik leiding mag geven,  door mijn veranderende houding ook nog positiever in hun werk staan. Daar waar ik in het verleden ongemerkt en onbewust druk bij hen neerlegde merk ik dat mijn veranderde houding nu mensen in hun kracht komen.

Ook heb geleerd om privé triggers te gaan zoeken, ik moest mijn onzekerheid op zij zetten, maar het levert waardevolle relaties en nieuwe invulling in leven op.

Verder heb ik geleerd om in alles mezelf te zijn. Niet een rol spelen, maar te leven vanuit authenticiteit. Zowel zakelijk als privé.  De gecreëerde maatstaven passend bij een rol op zij zetten. Kwetsbaarheid tonen opent bijzondere deuren.  Het onderscheidende van Jaap is dat hij vasthoudend is in de gesprekken en dat hij vanuit een christelijke identiteit zijn werk doet. Hij blijft vragen stellen, niet altijd leuk, maar hij komt zo wel tot de kern.

Jaap zijn innerlijke drive is het beste in mensen naar boven te halen. Dat maakt naast het functionele en de coachvraag het plaatje helemaal compleet. Want vanuit je identiteit en je zelf zijn mag je vrijheid ervaren. Jaap heeft mijzelf ook erg geholpen mij bewust te worden van mijn valkuilen. Ook heeft hij mij helpen ontdekken hoe ik vanuit mijn geloofsperspectief naar anderen en mijzelf mag kijken. Dit heeft mij geholpen om de volgende stap te zetten”.