JE BEDRIJF ALS SPEELTUIN

Ondanks dat wijzelf dit jaar geen buitenlandvakantie hebben gehad, heb ik wel echt kunnen genieten van de vrijheid. Gewoon de dagen invullen zonder met de tijd bezig te zijn. Niets hoeven, een beetje keutelen rondom de caravan en om mij heen zitten staren naar hoe andere mensen hun vakantie vieren. Een van de mooiste dingen op een zo’n camping vol met speelmogelijkheden, vind ik wel om te zien hoe kleine kinderen zich vermaken.  Niet gehinderd door belemmerende overtuigingen, structuur, behoefte aan zekerheid of een systeem, gewoon spontaan en onbevangen kunnen reageren op datgene wat er op hen af komt. Heerlijk vind ik dat. Zo transparant en authentiek. Zonder omwegen.

Eigenschappen die door de vele ‘volwassen rollen’ maar zo kunnen verdwijnen. En om dat te voorkomen, heb ik de speeltuin maar weer eens opgezocht. Ik merk dat we door al onze ‘volwassen rollen’ die onbevangenheid gaandeweg hebben ingeruild voor keurigheid, aanpassing en een weloverwogen manier van reageren.

Geregeld spreek ik ook ondernemers die zo terugverlangen naar die onbezonnenheid, waardoor ze lekker kunnen lachen en gewoon weer onverhuld zichzelf te kunnen zijn.

Tegelijk weten ze niet meer goed hoe dat ook maar weer gaat. Voor we het weten zijn we onze primaire emotie van verbazing en kinderlijke nieuwsgierigheid kwijtgeraakt en bestaat onze vertraagde reactie uit niet meer dan een optelsom van logische redeneringen ingedekt tussen verschillende zekerheden.

En helaas doe je daarmee al gauw een deur dicht die leidt naar creativiteit, nieuwe ideeën, bijzondere ontmoetingen met God en werkelijk succes in je bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat dit ander kan! Logisch dat je dan kunt terugverlangen naar die onbezonnenheid, waarbij je weer lekker kunt lachen en gewoon onverhuld jezelf kunt zijn.

Ik zou zeggen: zoek die speelsheid en onbevangenheid weer lekker op! Loop eens naar een speeltuin en ga lekker los😀. Zeker als je (klein)kinderen hebt of neefjes en nichtjes gaat het heel natuurlijk om gewoon mee te doen. Het kan ook heel fascinerend zijn om daar alleen maar op een bankje te gaan zitten rondkijken.

Wanneer je als ondernemer op jouw eigen authentieke manier een bloeiend bedrijf wil bouwen en wilt ontdekken hoe je kunt afstemmen op God om volledig te navigeren op Zijn leiding, kun je er volgens mij niet om heen dat je ‘dat kind in jou’ weer heel veel ruimte mag geven! Dat gaat vaak niet vanzelf, want ingesleten patronen moeten vervangen worden door nieuwe. En dat vraag om een reset!