NEUROTISCHE GEDREVENHEID OF ZUIVERE PASSIE?
Voor mij zat hier nooit veel onderscheid in.
Het sommetje van: gedreven = passie = hart = energie = per definitie goed was voor mij eerder een aanjager naar nog meer.
In een interview met Revive.nl dat onlangs gaf, deed ik een uitspraak over het verschil tussen ondernemen vanuit neurotische gedrevenheid of zuivere passie?
Hoe kun je het verschil opmerken?
Ik zou zeggen: zoals je aan de vrucht de boom herkent.
Als je als ondernemer vrijwel altijd antwoord met ‘druk’ op de vraag hoe het gaat, onder tijdsdruk werkt en leeft, voortdurend met deadlines worstelt, en stress, spanning of andere gezondheidsklachten tegenkomt, lijkt het me handig om jezelf even kritisch te bevragen.
Want ook al zijn we dit soort symptomen gaan beschouwen als teken van succes, het kopt natuurlijk van geen kant.
Voor mij vraagt het voortdurend weer kritisch in de spiegel kijken wat mijn werkelijke motief is. Ze liggen soms zo dicht bij elkaar, dat ik ergens mee kan starten vanuit een zuiver motief, maar ik kan er vervolgens mee aan de haal gaan waardoor mijn eigen ambities om mijn eigen doelen te bereiken mijn gedrevenheid aanjagen tot iets ongezonds.
Ik ben ervan overtuigd dat de sleutel naar echt succes ontstaat vanuit rust en afstemming met God.