In deze tijd is voor veel mensen door het thuiswerken de volle, dynamische dag tijdelijk verdwenen. Al wordt dat voor velen ruimschoots gecompenseerd door de hectiek in het gezin is het voor anderen nog wel zoeken.
Terwijl sommigen zich terugtrekken in hun eigen gepieker of verzanden in games, overmatig social media gebruik, of Neflix marathons bedenken de meer ondernemende types het ene idee na het andere. Ondanks dat dit laatste een kracht is om je business overeind te houden schuilt er bij beiden het risico om te vluchten. Een vlucht om stil te komen staan. Om geconfronteerd te worden met de situatie waarin je bent beland. En met hoe dit echt voor jou is. ‘En tot stilstand komen daar zien we doorgaans tegenop. We willen niet alleen zijn met onze gedachten,” zo stelt experimenteel psycholoog prof. dr. Stefan van der Stigchel (UU) het, las ik afgelopen week.
Toch geloof ik dat even niksen of het doen van in onze ogen betekenisloze activiteiten heel zinvol kunnen zijn. Daarover meer in deze vlog.
En ook nu weer super bedankt Johannes Westerink voor je filmwerk!