“Het vinden van mijn eigen route is een mooie tocht die ik met Jaap maak. Met name het persoonlijke stuk vind ik erg fijn en voor mij persoonlijk vernieuwend  Ik heb het gevoel dat ik dichter bij mezelf kom. En dat is mooi.”

“Ik kwam bij Jaap met de vraag om mij te begeleiden in het groeiproces van ons bedrijf dat in een enorme groei zat. Het groeien van het bedrijf resulteerde in nieuwe rollen en nieuwe uitdagingen voor mij persoonlijk. In mijn rol t.o.v. mijn medewerkers, mijn zakelijk compagnon en de invloed die dit alles had op mijn priveleven. Een beetje hulp, begeleiding en reflectie waren zeer welkom.

Terugkijkend op het eerste jaar zie ik een ontwikkeling die nog de nodige sturing en richting en nodig heeft. We zijn onderweg, maar nog niet waar ik wil zijn. Het vinden van mijn eigen route is een mooie tocht die ik met Jaap maak. Met name het persoonlijke stuk vind ik erg fijn en voor mij persoonlijk vernieuwend.

De continue vraag: hoe is dit voor jou en wat doet het met je, zijn vragen die ik mezelf voorheen niet stelde. Door er over na te denken en vooral te praten met Jaap zorgt het voor meer zelfkennis en inzicht en voelen de keuzes die ik daarna maak, meer bewust en van mijzelf. Ik heb het gevoel dat ik dichter bij mezelf kom. En dat is mooi.

Ook de sessies die we samen met mijn compagnon Mark hebben zijn erg waardevol. Jaap helpt ons daar echt bij om af en toe wat te schuren en de scherpte te zoeken van onze samenwerking.

De onderscheidende waarde van Jaap is zijn toegankelijke innemendheid. Ik voel me volkomen op mijn gemak bij Jaap. Hij kan ontzettend goed luisteren en is in staat om complexe materie in hapklare brokken op te delen. En dan vervolgens per brok er verder op in te gaan. Niet alles tegelijk willen, maar first thing first.

Ik zou Jaap zeker aanbevelen bij collega ondernemers. Waarbij ik wel denk dat ondernemers die niet echt aan zichzelf willen werken, maar alleen coaching zoeken rondom het professionele stuk, beter een ander type coach kunnen zoeken. Jaap is echt een mensen-mens.”