Dit jaar is het al weer 13 jaar geleden dat ik het avontuur van zelfstandig ondernemen ben begonnen. En dat terwijl ik de overtuiging ‘zorg goed voor je zekerheid en bouw aan je pensioen’ als kind al met de paplepel kreeg ingegoten. ‘Anderen doen dat. Ik niet. Geen optie. Punt.’ Toch kroop het bloed bij mij waar het niet gaan kan en kwam achter ‘geen optie’ toch een komma, waardoor een deur langzaam open ging. Er is geen dag geweest dat ik daar spijt van heb gehad!

In de eerste oriëntatie op die nieuwe stap, werd ik destijds ineens wakker met de naam YouRoute en het was duidelijk: dat is ‘m. Met de foto van het bergpad waarmee ik mijn Bijbel had gekaft en daarop de tekst ‘Gods woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’ was de essentie van mijn missie helder. Jarenlang was dit de afbeelding op mijn website, op materialen en PR. Ik heb genoten van al die trajecten en al die mensen waarmee ik een eindje mee mocht lopen op hun route. Ieder op hun eigen unieke pad op de weg van hun bestemming, onder leiding van de Gids.

Een andere tekst die daarbij ook altijd nadrukkelijk terugkwam komt uit Efeze 2:10 ‘Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om in de wegen te wandelen die God van tevoren bereid heeft’.

Ondanks dat ik in de loop van de tijd steeds meer zakelijke trajecten ben gaan doen in organisaties en bedrijven, lag dit er voor mij altijd onder. Impliciet of expliciet. Van zeer overtuigend to meer aarzelend en zoekend. Van een helder licht tot een vage schim of een ‘ergens geloof ik het gewoon, maar hoe wat geen idee’.

Voor mij werken dingen pas als ik er zelf ook doorheen ga. Naast gedegen opleidingen volgen is ervaringsleer mijn belangrijkste leerschool.

In de afgelopen jaren ben ik in zowel persoonlijk als zakelijk mijn route blijven volgen. Man, wat ben ik mijzelf vaak tegengekomen doordat vaststaande overtuigingen, structuren en systemen op losse schroeven kwamen te staan. Maar hoe meer ik achter laat aan dat wat staat voor veiligheid of zekerheid, hoe meer ik in staat ben mijzelf uit bepaalde ‘kooien’ te bevrijden en hoe vaker ik nog even door de mist heen probeer te fietsen, het Licht op die route des temeer doorbreekt. Meer helder, echter en eerlijker. Maar ook met veel meer variatie, verscheidenheid en creativiteit in verschijningsvorm. Wat het wel vraagt is een voortdurend openstaan voor shifts in denken en doen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Hoe meer ik die route loop, hoe meer ik 13 jaar later geloof in de naam YouRoute en ervaar dat die ene tekst ‘Gods woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad’ veel en veel meer is dan een theoretisch concept, een zin, een dogma, een droog boek of een dode theologie. Sterker nog, in de loop der jaren wordt het VOLgeblazen met LEVEN.

Volgens mij is dat nodig, zeker in de tijd waarin we nu leven en waar we nog voorstaan. Om in plaats van geleid te worden door onze omstandigheden, of te navigeren op Corona, de maatregelen, controle, theorieën of angst, meer dan ooit optimaal te koersen op Gods navigatie.

En zonder dat dit betekent dat we nou direct van alle kanten burgerlijk ongehoorzaam moeten worden, wil ik de uitdaging aangaan, in het bijzonder met ondernemers om hierin te zoeken naar nieuwe kansen, andere wegen door te denken vanuit mogelijkheden.

Daarom start ik binnenkort met een nieuw High Level aanbod voor ondernemers die er klaar voor zijn om samen met God een succesvol bedrijf te bouwen dat ongekende impact heeft en crisis of niet, gewoon doorgroeit, omdat je het bouwt vanuit Hemelse mogelijkheden.