“Ik kwam bij YouRoute terecht met verschillende vragen. Ik werkte op dat moment als woning- coördinator op kleinschalig wonen met dementerende ouderen. Een baan die ik met veel liefde deed. Op het moment dat ik bij Jaap aanklopte, was de organisatie waar ik werkte middenin een transitie. Mijn functie zou komen te vervallen. Ik zou nog wel in mijn team blijven werken. Dit gaf een erg scheve situatie binnen het team. Een en ander maakte dat ik volledig uit balans raakte. Ik was zoekende naar wie ben ik? Doe ik eigenlijk wel werk wat bij me past? Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe kan ik grenzen stellen?

Al snel tijdens dit traject, merkte ik dat mijn energie op was. Ik moest stoppen met mijn werk, en met allerlei neven activiteiten. En vooral uit rusten. Wat vond ik dat een moeilijke stap om te zetten. Ik vond het vooral stom! Maar leerde bij Jaap, om deze gevoelens toe te laten. Een heel gevecht met mezelf…

Ik kijk terug op een periode die ik echt heel moeilijk vond, maar die me tegelijk ook heel veel gebracht heeft. Ik merkte dat het goed is om in  situaties kwetsbaar te zijn. Ik leerde om “echt” te zijn, eerlijker naar mezelf te kijken. Ik heb geleerd dat ik in relaties ook mag ontvangen ipv alleen maar bezig te zijn om te geven en anderen naar hun zin te maken. En om bewust te kijken hoe ik de balans met werk en privé houd en me te focussen op iets. Natuurlijk heb ik nog mijn valkuilen. Vooral wanneer ik vol energie ben, heb ik de neiging om teveel aan te pakken en me voor veel dingen verantwoordelijk te voelen. Daarin moet ik beter leren luisteren naar de signalen die mijn omgeving over me afgeeft ( echtgenoot).

Naar  aanleiding van een opdracht om oriënterende gesprekken te gaan voeren bij verschillende organisaties, ben ik bij mijn huidige werk terecht gekomen. Ik werk nu als wijkziekenverzorgster bij Buurtzorg in een zelfsturend team. In het traject ben ik erachter gekomen dat het beter bij mij past om in een kleinere organisatie te werken, waarin ik niet wordt bepaald en vast gehouden wordt door allerlei regels, zoals dat vaak het geval is bij  een grote organisatie . Ik ben blij dat ik mijn vak weer met passie kan uitvoeren, want die passie voor het werk was ik even kwijt. Gewoon weer genieten en tijd nemen en opkomen voor kwetsbare ouderen, dat is waar mijn hart ligt.

Terwijl het  voor mezelf echt even een vraag was, of ik wel weer in de zorg wilde werken. Was het  voor Jaap heel duidelijk dat ik echt een “zorgmens” ben. Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij verstandelijk beperkte kinderen, ging mijn zorghart weer open. De keuze om echt te stoppen met mijn werk, en te gaan zien wat er zou komen, viel me om die reden dubbel zo zwaar. Ik wilde zo graag weer gaan zorgen.

De gesprekken en oefeningen bij Jaap heb ik als heel prettig ervaren. Ik voelde me veilig en had het idee dat ik mezelf kon zijn. Jaap wist op een praktische manier in te gaan op mijn gevecht met mezelf. Zijn visie op het leven en op mensen was voor mij heel waardevol.  Daardoor ben ik echt gaan zien hoe God naar me kijkt. Ik kon soms erg negatief over mezelf denken. Maar weet nu dat ik Gods geliefde dochter mag zijn!”