Individuele coaching

seizoen 1-4

De trajecten voor coaching en training van YouRoute zijn vormgegeven in vier seizoenen van elk 7 afleveringen. In elk seizoen vormt het Double U model de kapstok voor de aanpak. Samen ontwikkelen we een coachingtraject op maat toegespitst op jouw verhaal. Veel ondernemers en professionals starten met coaching omdat ze effectiever willen zijn in hun werk en dat met meer rust en plezier doen. Ook verlangen ze naar een betere balans tussen werk en privé, commercie en idealen en overtuigingen en praktijk. Kortom, om op een impactvolle wijze bij te dragen vanuit waarden als openheid, vrijheid, gerechtigheid en vrede, waarden van een nieuwe wereld.

Op grond van een eerste gesprek zullen we jouw persoonlijke coachingsvraag in beeld brengen. Dan zal duidelijk worden welk seizoen past in jouw situatie. Op basis daarvan zullen we de lijnen van jouw coachingstraject uitzetten en bespreken hoe we de doelen op maat kunnen realiseren.

Bij een individueel coachingstraject moet je denken aan:

  • gemiddeld 7 bijeenkomsten van 2 uur verspreid over een maand of 4- 6
  • vaak wordt er gebruik gemaakt van een testinstrument zoals een persoonlijkheids-competentieonderzoek, drijfverenonderzoek of leerstijlentest
  • coaching vind plaats op de inspirerende locatie van YouRoute in Hattem
  • Bij deelname aan een seizoen ontvang je een trajectmap met passende opdrachten waar je tussen de coachingsbijeenkomsten door mee aan de slag gaat
  • Er is mogelijkheid van tussentijds contact via mail, telefoon of skype

Seizoen 1: Identiteit versterken

In dit seizoen ga je aan de slag met het ontdekken van je DNA. Je leert meer over je identiteit, potentieel en je valkuilen. Het inzicht helpt je vrij te komen van emotionele en geestelijke banden. Het leert je omgaan met tegenstrijdige behoeften in jezelf en de ander. Behoeften die je gaat vertalen in persoonlijke waarden en overtuigingen. Je ontwikkelt je eigen weg van vernieuwing om zo met meer rust en plezier de werelden van werk en thuis te ingreren, van overtuiging en praktijk. Als een nieuwe wereld waar jij goede impact hebt op je relaties, werk en omgeving.

Seizoen 2: Veerkracht en vitaliteit ontwikkelen

In dit seizoen besteden we aandacht aan de vraag hoe het gesteld is met jouw veerkracht en hoe jij in staat bent ‘mee te veren’ met de verschillende seizoenen. Aan de hand van een aantal bouwstenen voor een gezond evenwicht zullen we bespreken hoe je door het jaar heen van binnen fris en vitaal kunt blijven als je gezin, bedrijf, kerk en maatschappelijk leven hebt te combineren. We staan stil bij het belang van tijd nemen om dromen, doelen en beslissingen te laten rijpen, waardoor ons handelen effectiever wordt en meer impact kan hebben. In onze snelle en jachtige samenleving is het behalen van targets en resultaten en de verschillende ballen die we veelal in de lucht hebben te houden lang niet altijd eenvoudig. Tijdens dit traject doe je een veerkracht scan en aan de hand daarvan kijken aan welke gebieden jij meer aandacht kan besteden en door kan groeien naar een veerkrachtig persoon.

Seizoen 3: Potentieel benutten

In dit seizoen zullen we in verschillende afleveringen diepgaand aan de slag zijn met je profiel. We maken gebruik van diverse onderzoeken. Over de uitslag ga je in gesprek met relevante betrokkenen in jouw leven en werk, zoals collega’s, vrienden en familie, die je om feedback vraagt. Confronterend, maar ook bevrijdend. Herkennen ze de resultaten en heb jij dus een goed beeld van jezelf? Of vullen zij het aan met kwaliteiten die jij nog niet van jezelf kende? Het helpt je verder op je weg van vernieuwing in werk en leven. Ook trainen we het omzetten van jouw visie op de nieuwe wereld in handelen en proactieve communicatie daarover.

Seizoen 4: Impact vergroten

Wanneer je aan de slag gaat met een vernieuwing die blijvend is, dan vergroot je meteen je impact. In welke fase van het vernieuwingsproces je ook verkeerd. In dit seizoen leer je dat nog bewuster doen en met steeds meer impact. Door het formuleren van een ‘onmogelijke toekomst’ bijvoorbeeld. En door doelstellingen en concrete acties daaraan te koppen. Het vraagt om commitment, 360-graden feedback op leiderschap en momentum. Breng focus aan door time management en maak het verschil in deze samenleving. Laat steeds meer kenmerken van de nieuwe wereld steeds meer mensen raken, zodat niet alleen jij en jouw bedrijf, maar ook jouw mensen en jullie omgeving zien wat vernieuwing naar openheid, vrijheid, gerechtigheid en vrede mogelijk maakt.