Nog nooit heb ik in mijn leven zoveel over politiek gepraat als de afgelopen tijd. Niet zo gek natuurlijk want als er wel een moment is dat we als burger kunnen laten weten wat we van het huidige beleid vinden dan is dat wel vandaag!

En nog nooit in mijn leven heb ik, net als ikzelf, trouwe aanhangers van politieke partijen zoveel zien switchen.

En toch…ergens voelt het ook als lood om oud ijzer. Want ook al is het hokje wat ik vandaag aankruis wat anders ingekleurd, uiteindelijk zal het binnen dat ene hokje moeten gebeuren. En daarmee is teleurstelling in wat die partij gaat realiseren geen optie maar gewoon een gegeven.

Wellicht nogal pessimistisch gesteld, maar uit alle compromissen die we door de jaren heen hebben gezien is dat volgens mij wel gebleken.

Dus ook al zal ik vandaag nog wel een hokje inkleuren, ik geloof dat werkelijke verandering en vernieuwing zal plaatsvinden buiten de hokjes om. Ook dat is in door de tijd heen wel gebleken.

Daarom geloof ik dat het de hoogste tijd is om buiten de hokjes te gaan kleuren. En als er één groep is die dat goed kan, is dat de groep van ondernemers, CEO’s en creatievelingen, of een mix daarvan. Een groep die niet zelden heeft gekozen voor vrijheid in ondernemerschap omdat ze het binnen het systeem niet konden vinden. Of het nu gaat om organisatiesystemen, religieuze systemen of systemen van de overheid, ze zijn er al vroeg of wat later achter gekomen dat ze bekneld zaten of gevangen raakten in zo’n systeem.

Niet zo gek eigenlijk, want als je ruimte wilt geven aan een intrinsieke drive, een passie of heilig ongenoegen, uiteindelijk VRAAGT HET LEVEN DIEP VAN BINNEN OM RUIMTE OM NAAR BUITEN TE BREKEN. Of het nu gaat om een geniaal idee, een nieuw concept, een innovatief product of een creatief plan, zodra je dat ruimte hebt gegeven dan is er geen houden meer aan. Dan zijn alle hokjes te klein en vindt het ‘vanzelf’ z’n weg naar buiten. Zo verloopt het proces bij mij en herhaald zich voortdurend. En zo zie ik het ook regelmatig gebeuren bij ondernemers waarmee ik als coach een tijdje optrek. Super vind ik dat om te zien en mee te maken! Ik kan er geen genoeg van krijgen😀.

Ben jij ook zo’n ondernemer die meer buiten de hokjes wil gaan kleuren en ondernemen? Door ruimte te geven aan dat ene geniale idee of creatieve plan dat tot leven mag komen. En daarmee Degene die dat voor jou bedacht heeft ruimte te geven om het in jou tot LEVEN te laten komen. Niet alleen om er zelf een SUCCESVOL bedrijf mee te bouwen maar vooral om daarmee bij te dragen aan iets NIEUWS waardoor Gods Nieuwe Wereld door kan breken. En hoe mooi is het dan dat daarmee uiteindelijk ook die politieke hokjes zullen worden opgerekt!

Wil jij ook? Als je mij even een berichtje stuurt maken we een afspraak zodat ik met je mee kan denken welke stappen jij kan zetten in jouw situatie.