FAQ items aan het laden...

Leer hoe je leiding geeft aan jezelf en vergroot je unieke bijdrage aan je eigen leven, werk en relaties.

Online training voor mensen die het beste in zichzelf naar boven willen halen met persoonlijk leiderschap.

Veranderingen en onzekerheden komen in een hoog tempo op ons af

Als werknemer moet je thuis werken. Als ondernemer moet je alle zeilen bij zetten of dreigt je bedrijf misschien om te vallen. Als leidinggevende moet je de koers bepalen terwijl alles anders en onzeker is. Ook thuis heb je constant te dealen met nieuwe situaties waar je op moet inspelen. Verandering is een constante, zeker nu.

Je laat je afleiden

Je weet dat je je te veel laat beïnvloeden door de mening van anderen. Je laat je afleiden van zaken die echt belangrijk en van waarde voor je zijn en weet dat het beter kan. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt door je omgeving en opgeslokt door de wereld om je heen.

Pak de regie over je leven

Juist in zulke situaties komt het aan op zelfsturing. Hoe geef jij nu leiding aan jezelf?

Misschien herken je hierin:

 • – Je hebt moeite met grenzen stellen;
 • – Je bent te weinig gefocust op belangrijke zaken;
 • – Je weet niet meer goed waar je wel en niet verantwoordelijk voor bent;
 • – Je maakt onvoldoende gebruik van jouw onderscheidende waarde;
 • – Je voelt dat je te weinig sturing hebt over je leven, anderen walsen over je heen;
 • – Je levensritme is onvoldoende gezond;
 • – Je hebt te weinig tijd voor de mensen om je heen en de echt belangrijke dingen;
 • – Negatieve overtuigingen zorgen voor weinig vertrouwen in jezelf om dit te veranderen.

Je bent niet de enige die zich gefrustreerd voelt. Veel mensen hebben zorgen en zijn onzeker over wie ze zijn en wat ze kunnen. Een steuntje in de rug helpt je om de leiding te pakken over je leven!

Ben jij er klaar mee geleefd en opgeslokt te worden door alles wat er van je verwacht wordt of op je afkomt? Wil je zelf proactief de leiding nemen?

In de online training Authentieke Zelfsturing help ik je daarbij. Het resultaat? Je leert op je eigen manier een waardevolle bijdrage leveren aan jouw leven, werk en relaties. Zo geef je leiding aan jezelf in steeds veranderende omstandigheden. Hierdoor maak je vanuit wie je bent en wat jij in huis hebt meer impact op je directe omgeving.

Je leert:

 • ✓ wie je bent, waar je voor staat en wat jij als uniek individu te bieden hebt;
 • ✓ verantwoordelijkheid te nemen voor wat jij in huis hebt;
 • ✓ nieuwe routines waarmee je een levensritme ontwikkelt waarin je in alle opzichten goed voor jezelf zorgt;
 • ✓ hoe je duurzame relaties aangaat vanuit echte verbinding;
 • ✓ jouw belangrijke kernwaarden scherp krijgen en concreet maken in je dagelijks leven;
 • ✓ concrete doelen stellen die aansluiten bij jouw unieke persoon en levensbestemming;
 • ✓ Je hebt te weinig tijd voor de mensen om je heen en de echt belangrijke dingen
 • ✓ focus houden op de door jouw gestelde doelen.

Wil jij zo ook de regie pakken over jouw leven?

Hoe zou het voor je zijn…?

Als je niet meer onzeker hoeft te zijn over wie je bent en wat je kunt?
Als je je in staat voelt de controle te nemen over veranderingen in je leven?
Als je helder hebt waar je naartoe wilt en dit ook naar je omgeving overbrengt?

Waarschijnlijk weet je van binnen wel dat het tijd is om proactief de regie te nemen over jouw leven. En ben je klaar om jezelf serieus te nemen!

Hoe helpt deze online training je daarbij?

De online training bestaat uit 7 modules die zijn vernoemd naar 7 groeifactoren van Authentieke Zelfsturing.

Module 1: Weten wie je bent

Jezelf kennen, weten waar je goed in bent en wat je beter niet kunt doen, wat je nodig hebt, wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en wat jij als uniek individu te bieden hebt

Module 2: Rentmeesterschap

Verantwoordelijkheid nemen voor wat jij in huis hebt aan (on)mogelijkheden, talent, visie, roeping, gedachten, gevoelens en grenzen.

Module 3: Gezond levensritme

Een levensritme ontwikkelen waarbij je goed voor jezelf zorgt op het gebied van ziel, geest en lichaam en een optimale balans ontwikkelt tussen inspanning en ontspanning.

Module 4: Leren van ervaringen

Leren van je levenservaringen, daar lessen voor de toekomst uit trekken en die vertalen in je leven, groeien door de jaren heen.

Module 5: Duurzame relaties

Relaties aangaan vanuit echte verbinding, open, eerlijk en kwetsbaar, waarbij je kunt leren van en aan elkaar.

Module 6: Waardengedreven

Weten wat écht belangrijk voor je is, wat de bron is van leven en in staat zijn je kernwaarden te vertalen naar de manier waarop jij je doen en laten vormgeeft.

Module 7: Focus op je bestemming

Door en ondanks alle omstandigheden doelgericht vasthouden aan je bestemming, je doelen verwezenlijken en je roeping vormgeven.

Is deze online training geschikt voor jou?

Deze methode is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als je niet écht wilt; steeds argumenten blijft verzinnen om niet met jezelf aan de slag te hoeven; niet echt kritisch in de spiegel wilt kijken naar jezelf of liever doorzoekt naar een ‘quick fix’ oplossing.

Deze online training is voor de mensen die:

 • ● zichzelf serieus nemen en echt willen groeien in persoonlijk leiderschap;
 • ● geen genoegen meer willen nemen met ‘’doe maar normaal’, maar dit ook best spannend vinden;
 • ● meer aanwezig willen zijn en aandacht willen hebben voor de mensen om hen heen;
 • ● ernaar verlangen meer uit hun leven te halen;
 • ● iets moois en zinvols willen nalaten wat waarde heeft;
 • ● af willen van middelmatigheid, lauwheid en onvrijheid die ze remt;
 • ● uit zichzelf willen halen wat er allang in zit;
 • ● enige tijd, commitment, doorzettingsvermogen en geld willen investeren.

Herken je jezelf in bovenstaande? Dan ben je geschikt voor deze online training in persoonlijk leiderschap!

Doe nu mee aan de online training en ontvang nog direct de inloggegevens in je mailbox.

*Kies op de volgende pagina uit de volledige online training of de hybride variant inclusief een individueel coachingstraject.

Wat ga je doen in deze online training?

De 7 modules worden stapsgewijs in jouw eigen leeromgeving geplaats. Je kunt er vanuit gaan dat je zo’n 8 weken bezig bent met het meedoen aan de training. Als je meer tijd nodig hebt dan kan dat uiteraard ook.

Om in je doorgaans drukke schema het optimale uit deze training te halen, is het aan te raden om er wekelijks tijd voor in te plannen. Zowel om de lessen te bekijken als de opdrachten te doen. Zo kun je systematisch alle modules doorlopen.

Elke module bestaat uit:

 • ● Een video over één van de 7 groeifactoren;
 • ● Een werkboek (invulbare PDF) met vragen en opdrachten;
 • ● Praktijkoefeningen;
 • ● Meditatieoefeningen.

Veelgestelde vragen en bezwaren (FAQ)

Ik kan natuurlijk niet voor jou bepalen hoe je tegen jezelf aan kijkt en dat zelf ervaart, maar ik geloof dat ieder mens een unieke authentieke persoonlijkheid is. Juist dat probeer ik in deze training te belichten, waardoor je zelf kunt ontdekken waar jouw eigenheid ligt en hoe je die meer zou kunnen inzetten.
Hierdoor ga je meer leven vanuit wie jij bent en wat jij in huis hebt.

Het is in ieder geval een onderwerp wat de laatste jaren meer aandacht krijgt. En daar ben ik wel erg blij mee. Want niet alleen voor leidinggevenden is het belangrijk om allereerst goed leiding te kunnen geven aan zichzelf, uiteindelijk geldt dat voor ons allemaal, omdat iedereen een bepaald gebied heeft waar hij leiding over heeft te geven. Hoe meer je dat doet op een manier die goed bij jou past hoe krachtiger het is en uiteindelijk ontstaat daardoor ook meer veelkleurigheid.

Misschien houd jij je met die ‘zelfpraat’ al wel heel lang zoet en zorgt nou juist die overtuiging ervoor dat je er niet eens aan begint omdat dit is zoals jij naar jezelf kijkt. Ik geloof dat ieder mens beschikt over wilskracht en discipline om zaken aan te pakken. Niet dat dat eenvoudig is, maar als je echt wil en het op een voor jouw passende manier aanpakt, dan heb ik heel wat voorbeelden voorbij zien komen waarin mensen succes hebben ervaren. Zou jij jezelf dat niet gunnen?

Tja, dat risico herken ik zeker. Maar is dat nou ook juist niet waar je van af wilt? Jezelf serieus nemen om niet meer voortdurend geleefd te worden door je omgeving. Ik wil niet beweren dat je daar met deze training volledig vanaf bent, maar ik geloof wel dat het een goed begin is om daarmee af te rekenen.

Om dat te voorkomen kan ik je al wel vertellen dat het van mijn kant niet ophoudt met alleen deze training. Ook nadat je deze online training hebt afgesloten, bied ik je de mogelijkheid om je op de verschillende groeifactoren verder te verdiepen met specifieke trainingen die daarover gaan, zodat je jezelf blijvend kan ontwikkelen. Andere vormen van (online )coaching behoren daarbij natuurlijk tot de mogelijkheden.

Als dat echt zo is zou ik je zeker adviseren om daar op een andere manier wat mee te doen. Zoek daarbij vooral passende hulp.

Maar grote kans natuurlijk dat dit een van de manieren is waarop jij jezelf voorhoud om er maar niet aan te beginnen. Je kunt dan twee dingen doen: zwelgen in je eigen gevoel en overtuigingen of jezelf eindelijk serieus nemen en je inschrijven voor deze training. Alleen die eerste stap kan al genoeg zijn om écht verandering aan te brengen hoe jij zelf richting en sturing geeft aan jouw leven.

Als je dat nu al weet dan is de kans groot dat het inderdaad een teleurstelling wordt. Maar je kunt die gedachte natuurlijk ook omdraaien en voor jezelf besluiten dat het volgen van deze training voor jou juist een succes gaat worden! Aan jou de keuze. Uiteindelijk begint het wel met je mindset.

Is dit voor jou? Meld je hieronder dan aan.

*Kies op de volgende pagina uit een online, hybride of offline variant van deze training.

Over Jaap

In de afgelopen 12 jaar heb ik honderden mensen gecoacht om optimaal gebruik te maken van wat ze van nature al in huis hebben. In onze samenleving is het een enorme uitdaging om écht je eigen leven te kunnen leven. In mijn werk kijk ik vooral naar de identiteit van mensen. Wat is hun DNA, waar zijn ze voor gemaakt? Voor mij is het de uitdaging om mensen iets te leren over zichzelf. Hoe ze er zelf uit kunnen halen wat er allang in zit.

Ik vind het super om te zien hoe je zo je impact kan vergroten op je eigen leven en dat van je omgeving. En hoe je relaties duurzamer kan maken, effectiever kan worden in je werk en meer vrede vindt in je bestaan.

Ik ben niet van de truckjes en ‘quickfix’ oplossingen maar geloof dat ieder mens zo zijn eigen weg heeft te gaan om issues aan te pakken. Zo leef ik zelf ook en doorleef ik mijn eigen struggles. Ik ben dan ook geen ‘coach coach’ maar gewoon Jaap, die steeds meer leert van zijn eigen levenservaringen. Daardoor weet ik waar ik het over heb omdat ik er zelf ook steeds weer doorheen ga. Ik heb zo mijn eigen benadering, ben wat onorthodox en denk graag outside of the box. Als je daar ook van houdt ben je bij mij aan het goede adres.