Over YouRoute

YouRoute biedt coachings- en trainingstrajecten die gericht zijn op de ontwikkeling van individuen en organisaties. De focus ligt op mensen die de verschillende werelden zoals thuis en werk, ideaal en praktijk, geloof en realiteit bij elkaar willen brengen. Vaak zijn dat ondernemers en professionals, zoals leiders, managers, vakmannen en -vrouwen die ernaar verlangen het volle potentieel uit zichzelf te halen. YouRoute helpt daarin een weg te vinden. Om hectiek en de worsteling van alle dag te combineren met plezier, rust, verbondenheid en effectiviteit. Zodat jouw waardevolle inzet steeds meer impact heeft op je omgeving.

Persoonlijk

Ik ben Jaap Boersema, oprichter en eigenaar van YouRoute. Ik vind niets zo geweldig als mensen het inzicht geven om optimaal gebruik te maken van wat ze van nature al in huis hebben. Wat ik merk is dat het in onze samenleving een enorme uitdaging is om écht je eigen leven te kunnen leven. In de afgelopen twaalf jaar als coach heb ik vooral gekeken naar de identiteit van mensen. Wat is hun DNA, waar zijn ze voor gemaakt? Voor mij is het de uitdaging om mensen iets te leren over zichzelf. Hoe ze er zelf uit kunnen halen wat er allang in zit.

Het is mijn missie om jou te helpen ontdekken waarvoor jij bent gemaakt en eruit te halen wat er allang inzit. Dat doe ik als professioneel coach, maar meer nog gewoon als mens. Door met je op te trekken, je op te schudden, een (confronterende) spiegel voor te houden en je te inspireren. En samen met jou te ontdekken hoe ervaring, expertise, karaktereigenschappen, kerntalenten, verlangens, passies en waarden, samengebald kunnen worden tot een unieke vingerafdruk die betekenis kan geven aan jouw bestaan.

Ik geloof in de vernieuwingskracht van mensen. Door voortdurende vernieuwing van jezelf en je organisatie kun je – ook al is het maar klein – jouw bijdrage leveren aan de vernieuwing van de samenleving.
Inmiddels heb ik veel ervaring in het begeleiden van honderden professionals en ondernemers; leiders, managers, vakmannen- en vrouwen bij grote en kleine organisaties.

Ik ben niet van de trucjes en ‘quickfix’-oplossingen, maar geloof dat ieder mens zo zijn eigen weg heeft te gaan om issues aan te pakken. Zo leef ik zelf ook en doorleef ik mijn eigen worstelingen. Ik ben dan ook geen ‘coach-coach’, maar gewoon Jaap, die steeds meer leert van zijn eigen levenservaringen. Omdat ik er zelf ook steeds weer doorheen ga, weet ik waar ik het over heb. Ik heb zo mijn eigen benadering, ben wat onorthodox en denk graag out-of-the-box. Als je daar ook van houdt, ben je bij mij aan het goede adres.

Visie

Ik zou mijzelf misschien wel een wereldverbeteraar noemen. Mensen om mij heen vinden mij vaak een idealist. Maar ik ben wel een idealist die oog heeft voor realiteit en ideaal, en onderzoekt, ontdekt en probeert deze twee steeds meer samen te laten vallen.

Mijn visie is om met (online) coaching, training & inspiratie een beweging van vernieuwing op gang te brengen die aansluit bij een universeel gedeeld verlangen naar een betere wereld. Een verlangen waarvan ik geloof dat die eigenlijk wel in elke mens is ingelegd. Met jouw unieke design beschik je over jouw eigen mogelijkheden om daar een bijdrage aan te leveren. Gedreven door het verlangen naar een wereld waarin de kernwaarden als vrijheid, liefde, vrede, vreugde, authenticiteit, wilskracht, gerechtigheid en impact aan de basis liggen. Kernwaarden die vanuit mijn geloof in God écht tot leven zijn gekomen en waarbij ik zie dat ze universeel zijn in onze samenleving.

Missie

Vanuit het geloof in een wereld die zich gaandeweg vernieuwd is het mijn missie om deelnemers die ik coach en/of train help te ontdekken hoe ze volop gebruik kunnen maken van al het potentieel wat ze al in huis hebben.

Ik geloof dat bij jou en mij op een hele eigen manier alles in de kern al aanwezig is om bij te dragen aan dit soort vernieuwing en deze kernwaarden vorm en betekenis mogen geven. Zowel in je persoonlijk leven en relaties, als in je werk en binnen bedrijven die bezig zijn met zaken zoals technische innovatie, duurzame inzetbaarheid, organisatietransities of op wat voor gebied en binnen welke sector dan ook.

Daarbij vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij jouw eigen levensroute tot nu toe en daarvan te leren. In jouw levensverhaal zitten al zoveel ingrediënten die je kunt gebruiken in jouw ontwikkeling als persoon, professional, ondernemer en/of leider en in het aanboren van je zelfsturing. Het meest enthousiast word ik wanneer mensen volledig in hun flow komen en ontdekken wat hun roeping is en dat in alle vrijheid gaan uitleven. Dat is waar ik in geloof! Dat mensen in hun bestemming gaan komen. En daar help ik je graag bij!