Claudi Schuurman-Groothuis * Algemeen Directeur Groothuis Bouwgroep

Mijn primaire aanleiding om contact te zoeken met Jaap Boersema was de behoefte om mijn leven anders in te richten.  In mijn rol als directeur van een groot familiebedrijf was de balans tussen privé en werk  zoek.  Jaap heeft me geholpen in het bewustwordingsproces en het borgen van een nieuwe levensstijl.  Hij zoekt samen met je naar de kern. Hoe komt het dat je bepaald gedrag vertoont. En wanneer je dat punt bereikt hebt, dan weet je waaraan je kunt werken. Wat daarbij erg prettig werkt is dat na een wat intensiever traject ik nu nog steeds met vaste frequentie gecoacht wordt. Daarnaast heeft hij ons ook begeleid als team van aandeelhouders in een transitieproces. Dat is voor ons heel waardevol geweest. Daarnaast geeft hij diverste trainingen binnen onze organisatie.

Lees meer

Het belangrijkste wat me dat tot nu toe heeft opgeleverd is de balans tussen werk en privé. Ik denk dat ik als moeder een stuk relaxter ben, en daardoor mijn kinderen ook. Ik geniet veel meer van de kinderen, maar ook van de eenvoudige dingen van het leven. Een kopje thee drinken in de tuin bijvoorbeeld. Ook ben ik mijn man nog meer gaan waarderen, we werken als een team samen en dat maakt het mogelijk dat we naast onze belangrijkste taak; ouders van een gezin met 4 kids, een rol in het maatschappelijk/zakelijk leven kunnen vervullen. Daarnaast ben ik in mijn leiderschap aan de ene kant veel steviger positie gaan nemen en aan de andere kant meer dichterbij gekomen als persoon.

Ik ervaar dat mijn naaste collega’s/de mensen aan wie ik leiding mag geven,  door mijn veranderende houding ook nog positiever in hun werk staan. Daar waar ik in het verleden ongemerkt en onbewust druk bij hen neerlegde merk ik dat mijn veranderde houding nu mensen in hun kracht komen.

Ook heb geleerd om privé triggers te gaan zoeken, ik moest mijn onzekerheid op zij zetten, maar het levert waardevolle relaties en nieuwe invulling in leven op.

Verder heb ik geleerd om in alles mezelf te zijn. Niet een rol spelen, maar te leven vanuit authenticiteit. Zowel zakelijk als privé.  De gecreëerde maatstaven passend bij een rol op zij zetten. Kwetsbaarheid tonen opent bijzondere deuren.   Het onderscheidende van Jaap is dat hij vasthoudend is in de gesprekken en dat hij vanuit een christelijke identiteit zijn werk doet. Hij blijft vragen stellen, niet altijd leuk, maar hij komt zo wel tot de kern.

Jaap zijn innerlijke drive is het beste in mensen naar boven te halen. Dat maakt naast het functionele en de coachvraag het plaatje helemaal compleet. Want vanuit je identiteit en je zelf zijn mag je vrijheid ervaren. Jaap heeft mijzelf ook erg geholpen mij bewust te worden van mijn valkuilen. Ook heeft hij mij helpen ontdekken hoe ik vanuit mijn geloofsperspectief naar anderen en mijzelf mag kijken. Dit heeft mij geholpen om de volgende stap te zetten”. 

Mark van Heusden * Mede-eigenaar Sparkles

“In 2012 was ik op zoek naar iemand die me zou bevragen op mijn motieven en zou helpen om te reflecteren en te spiegelen tijdens de start van ons nieuwe bedrijf.

Lees meer

Ik ben heel dankbaar en blij met het contact wat we sindsdien hebben ontwikkeld. Door de jaren heen zijn zowel privé als zakelijk de dingen aan bod gekomen die ik nodig had. Jaap heeft zich telkens een kritische en opbouwende coach getoond, met oog voor wie ik als persoon ben. Ik waardeer zijn scherpte en niet loslatende drive om de ‘laag eronder’ te vinden enorm.

De coaching helpt mij bij het scherp houden van m’n visie voor het bedrijf.  Work-Life balans, wat kom je tegen, hoe ga je er mee om zijn natuurlijk ook zaken die regelmatig langs komen als ondernemer.

En ook de sessies samen met mijn compagnon Sietze helpen ons ook om samen met de communicatie ‘open’ te houden.

Daarnaast heeft Jaap afgelopen jaar met zijn collega Ronald de training en coaching van onze teams opgepakt om ook dat naar een hoger niveau te brengen.

Jaap heeft het vermogen om enerzijds te verbinden waardoor je je gekend voelt en ook bereid bent om open te zijn – en anderzijds het (kritisch) doorvragen waardoor niet alleen gemakkelijke onderwerpen besproken worden, maar ik juist ook uitgedaagd wordt om buiten m’n comfortzone dingen te proberen/leren.

Inmiddels zijn al verschillende collega’s en bevriende ondernemers op hun manier aangehaakt bij coaching of training door YouRoute.”

Sietze van der Wal  * Mede-eigenaar Sparkles

“Ik kwam bij Jaap met de vraag om mij te begeleiden in het groeiproces van ons bedrijf dat in een enorme groei zat. Het groeien van het bedrijf resulteerde in nieuwe rollen en nieuwe uitdagingen voor mij persoonlijk. In mijn rol t.o.v. mijn medewerkers, mijn zakelijk compagnon en de invloed die dit alles had op mijn priveleven. Een beetje hulp, begeleiding en reflectie waren zeer welkom.

Lees meer

Terugkijkend op het eerste jaar zie ik een ontwikkeling die nog de nodige sturing en richting en nodig heeft. We zijn onderweg, maar nog niet waar ik wil zijn. Het vinden van mijn eigen route is een mooie tocht die ik met Jaap maak. Met name het persoonlijke stuk vind ik erg fijn en voor mij persoonlijk vernieuwend. 

De continue vraag: hoe is dit voor jou en wat doet het met je, zijn vragen die ik mezelf voorheen niet stelde. Door er over na te denken en vooral te praten met Jaap zorgt het voor meer zelfkennis en inzicht en voelen de keuzes die ik daarna maak, meer bewust en van mijzelf. Ik heb het gevoel dat ik dichter bij mezelf kom. En dat is mooi.

Ook de sessies die we samen met mijn compagnon Mark hebben zijn erg waardevol. Jaap helpt ons daar echt bij om af en toe wat te schuren en de scherpte te zoeken van onze samenwerking.

De onderscheidende waarde van Jaap is zijn toegankelijke innemendheid. Ik voel me volkomen op mijn gemak bij Jaap. Hij kan ontzettend goed luisteren en is in staat om complexe materie in hapklare brokken op te delen. En dan vervolgens per brok er verder op in te gaan. Niet alles tegelijk willen, maar first thing first.

Ik zou Jaap zeker aanbevelen bij collega ondernemers. Waarbij ik wel denk dat ondernemers die niet echt aan zichzelf willen werken, maar alleen coaching zoeken rondom het professionele stuk, beter een ander type coach kunnen zoeken. Jaap is echt een mensen-mens.”

Marcel Jongedijk * Manager Technology & Development bij Wavin

“Ik ben bij YouRoute terecht gekomen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De belangrijkste vraag die k had was hoe ik mijn betrokkenheid als leidinggevende beter zou kunnen kanaliseren zodat ik meer innerlijke rust kon ervaren en mijn leven beter in balans kon brengen.

Lees meer

Ik kijk zeer positief terug op het traject. Jaap zorgt ervoor dat ik voldoende diepgang kon maken in mijn zelfonderzoek en zelf tot de bron van zaken kon komen. Zo hadden we niet alleen snel ontdekt hoe ik mijn betrokkenheid kon kanaliseren maar ook werd duidelijk dat ik meer focus kon aanbrengen in mijn loopbaanontwikkeling. Jaap heeft mij geholpen om zelf, stap voor stap te ontdekken hoe ik mij leven ‘in volheid kan leven'.

Hierdoor kan ik mijn betrokkenheid op zaken beter kanaliseren en heb ik geleerd hoe ik ondanks mijn ambities, mijn leven beter in balans houdt. Ook heb ik beter inzicht gekregen in mijn competenties en hoe collega’s naar mij kijken, o.a. door de Reflector 360 en de gesprekken die ik daarover heb gevoerd met collega’s. Dit heeft mij geholpen om mijn persoonlijke ontwikkeling en loopbaan meer focus te geven.

Het mooie vind ik dat YouRoute niet alleen coachingsessies geeft, maar een begeleid traject bidet waarin ik gedurende een bepaalde periode op ontdekking ben gegaan. Ik heb Jaap daarbij ervaren als een coach die stimuleert om een laag dieper te gaan dan alleen maar ‘zelf assessment’ en mij heeft begeleid in het zelf ontdekken. Hij heeft mij geholpen om mijn levensmissie te omschrijven en mij gestimuleerd om ‘tot volheid te komen in mijn leven'.

Ik kan YouRoute dan ook van harte aanbevelen bij andere professionals, leidinggevenden of ondernemers. Jaap is iemand die een sterke drive heeft om mensen te stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Hij doet dit op een hele authentieke manier, waarbij hij middels opdrachten de person zelf laat ontdekken waar zijn/haar potentie ligt.

Ronald Post * Adviseur, coach en interim directeur bij Compaen Groep

“Ik kwam bij YouRoute terecht omdat ik vastliep in mijn werk en de vraag: “Is dit alles?” Ik wilde graag veranderen, een nieuwe uitdaging, maar wist niet hoe ik dit aan moest pakken. Ik heb genoten van het traject. De klik met Jaap was er eigenlijk heel snel. We kwamen tot de kern en door de juiste vragen kwam ik tot antwoorden.

Lees meer

Na 4 gesprekken was ik eruit. Ik heb mijn ontslag ingediend bij mijn huidige werkgever. Ondertussen heb ik een nieuwe baan gevonden als adviseur, coach en interim directeur in het onderwijs.

Jaap weet in een korte tijd tot de kern van het probleem te komen en door de juiste vragen te stellen en goede inzichten te geven je op de juiste weg te zetten. Dus snel en daadkrachtig!”

Pieter Ravensbergen * Teamleider Technische Bedrijfskunde

“Nadat ik leidinggevende geworden ben  van mijn eigen team heb ik Jaap gevraagd mij te coachen in het nemen en behouden van die nieuwe rol.

Op de coaching kijk ik terug als zeer intensief en diepgaand. Een mooie combinatie van dieptecoaching en concrete casuïstiek.

Lees meer

Het heeft mij uiteindelijk een goede beoordeling van mijn functioneren in mijn nieuwe rol opgeleverd. Hierdoor heb ik deze functie na een proeftermijn van een jaar definitief gekregen.

Jaap werkt holistisch en systemisch sterk. Hij weet hard en zacht naadloos te verbinden. Maw. bij hem is het proces en resultaatgerichte goed in balans.

Onderscheidend van Jaap vind ik zijn stevigheid. Hij kan én pakt mij goed aan!”

Rianne Hartman *  Event Manager

“Toen ik bij YouRoute terechtkwam, zat ik thuis vanwege een bore-out en had ik al een heel re-integratietraject achter de rug. Mijn psycholoog had mij geadviseerd om een coachingstraject te volgen om zo te ontdekken wie ik ben en wat ik wil.

Lees meer

De gesprekken met Jaap zijn een van de meest waardevolle dingen die uit deze zware periode zijn voortgekomen. Nu, achteraf, kan ik met volle overtuiging zeggen: ik ben dankbaar voor deze periode en zou dit niet willen hebben missen.

Ik heb mijzelf beter leren kennen. Als persoon, hoe ik in elkaar zit en wat ik nodig heb. Maar ook op professioneel gebied, wat mijn talenten zijn, wat voor werk bij mij past en wat ik echt leuk vind. En onverwacht heeft het er ook voor gezorgd dat mijn leven 180 graden is gedraaid: via het netwerk van Jaap heb ik inmiddels een hele leuke, uitdagende baan!

Jaap zorgde er elke keer weer voor dat ik durfde te dromen, zonder onrealistisch te worden. Hij sloot aan bij elke fase waarin ik zat, voelde feilloos aan wat ik nodig had en wist precies de goede vragen te stellen om mij aan het denken te zetten. Ook als dat wel eens confronterend was. Bovenal was Jaap altijd open, oprecht geïnteresseerd, rustig en nooit veroordelend. Bij Jaap kwam ik tot rust en ging ik altijd geïnspireerd weer weg.

Jaap weet het traject precies aan te passen aan jouw behoeften en betrekt daarbij alle facetten van je zijn: je persoonlijkheid, je werk, je relatie met anderen en je relatie met God. De mooie werkplek brengt je tot rust en inspireert. Het is echt een verrijking om op deze manier met jezelf aan de slag te gaan!”

Paul Bakker * Directeur Rabobank Salland

“Ik heb Jaap gevraagd mij te coachen in een periode van overspannenheid. Mijn vraag was vooral hoe ik met mijn overspannen zijn, kon omgaan. Welke patronen spelen hier een rol en hoe krijg ik hier grip op?

Lees meer

Met gebruik van meerdere elementen: gesprekken en lichaamswerk, heb ik belangrijke stappen kunnen zetten in mijn herstel en ontwikkeling.

Het belangrijkste was dat ik duidelijke keuzes moest maken in mijn werk en privéleven. Dus verandering van werk en rust thuis! Daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Het inlevingsvermogen van Jaap is absoluut onderscheidend. Zonder oordeel kijkt hij naar mij/mijn situatie en op een ontspannen helpt geeft hij mij inzicht in essentiële  elementen van mijn leven.

Jaap weet je in contact te brengen met “wie ben ik ten diepste” en hoe je vanuit daar waarde toe kunt voegen.”

Susanne Dragt * Verzorgende

Ik kwam bij YouRoute terecht met verschillende vragen. Ik werkte op dat moment als woning- coördinator op kleinschalig wonen met dementerende ouderen. Een baan die ik met veel liefde deed. Op het moment dat ik bij Jaap aanklopte, was de organisatie waar ik werkte middenin een transitie. Mijn functie zou komen te vervallen. Ik zou nog wel in mijn team blijven werken. Dit gaf een erg scheve situatie binnen het team. Een en ander maakte dat ik volledig uit balans raakte. Ik was zoekende naar wie ben ik? Doe ik eigenlijk wel werk wat bij me past? Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe kan ik grenzen stellen?

Lees meer

Al snel tijdens dit traject, merkte ik dat mijn energie op was. Ik moest stoppen met mijn werk, en met allerlei neven activiteiten. En vooral uit rusten. Wat vond ik dat een moeilijke stap om te zetten. Ik vond het vooral stom! Maar leerde bij Jaap, om deze gevoelens toe te laten. Een heel gevecht met mezelf…

Ik kijk terug op een periode die ik echt heel moeilijk vond, maar die me tegelijk ook heel veel gebracht heeft. Ik merkte dat het goed is om in  situaties kwetsbaar te zijn. Ik leerde om “echt” te zijn, eerlijker naar mezelf te kijken. Ik heb geleerd dat ik in relaties ook mag ontvangen ipv alleen maar bezig te zijn om te geven en anderen naar hun zin te maken. En om bewust te kijken hoe ik de balans met werk en privé houd en me te focussen op iets. Natuurlijk heb ik nog mijn valkuilen. Vooral wanneer ik vol energie ben, heb ik de neiging om teveel aan te pakken en me voor veel dingen verantwoordelijk te voelen. Daarin moet ik beter leren luisteren naar de signalen die mijn omgeving over me afgeeft ( echtgenoot).

Naar  aanleiding van een opdracht om oriënterende gesprekken te gaan voeren bij verschillende organisaties, ben ik bij mijn huidige werk terecht gekomen. Ik werk nu als wijkziekenverzorgster bij Buurtzorg in een zelfsturend team. In het traject ben ik erachter gekomen dat het beter bij mij past om in een kleinere organisatie te werken, waarin ik niet wordt bepaald en vast gehouden wordt door allerlei regels, zoals dat vaak het geval is bij  een grote organisatie . Ik ben blij dat ik mijn vak weer met passie kan uitvoeren, want die passie voor het werk was ik even kwijt. Gewoon weer genieten en tijd nemen en opkomen voor kwetsbare ouderen, dat is waar mijn hart ligt.

Terwijl het  voor mezelf echt even een vraag was, of ik wel weer in de zorg wilde werken. Was het  voor Jaap heel duidelijk dat ik echt een “zorgmens” ben. Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij verstandelijk beperkte kinderen, ging mijn zorghart weer open. De keuze om echt te stoppen met mijn werk, en te gaan zien wat er zou komen, viel me om die reden dubbel zo zwaar. Ik wilde zo graag weer gaan zorgen.

De gesprekken en oefeningen bij Jaap heb ik als heel prettig ervaren. Ik voelde me veilig en had het idee dat ik mezelf kon zijn. Jaap wist op een praktische manier in te gaan op mijn gevecht met mezelf. Zijn visie op het leven en op mensen was voor mij heel waardevol.  Daardoor ben ik echt gaan zien hoe God naar me kijkt. Ik kon soms erg negatief over mezelf denken. Maar weet nu dat ik Gods geliefde dochter mag zijn!”

Luc Bakker * Projectleider Voorbereiding

De aanleiding dat ik contact zocht met YouRoute was omdat ik merkte dat ik niet was wie ik wilde zijn. Met andere woorden ik was niet mezelf. Ik bleef in een cirkeltje ronddraaien en kon de uitweg niet vinden. Uit een eerdere ervaring wist ik dat Jaap mij uit die negatieve spiraal kan trekken. Of beter gezegd, door de gesprekken zorgde hij ervoor dat je er zelf uit kunt stappen. Het verlangen om mezelf weer te zijn heeft ertoe geleid dat ik mij bij YouRoute aangemeld heb.

Lees meer

Ik kijk goed terug op dit traject. Wat ik al zei, door de gesprekken wordt je gestimuleerd om zelf stappen te zetten. Dat is soms best lastig. Het mooie bij Jaap is dat ik niet het gevoel heb gehad dat hij mij pusht, maar zelf in alle rust laat ontdekken. . De verbondenheid in Christus geeft daarbij voor mij een extra dimensie aan het traject, door diepgang aan de periode van samen optrekken. Ik geloof dat het zo ook werkt met God, je mag vrij zijn en zelf de geheimen van het leven ontdekken

Het heeft mij en niet te vergeten mijn omgeving opgeleverd dat ik weer rust ervaar, mezelf kan zijn, vanuit rust de dingen kan overzien die op mijn pad komen. Ik heb ontdekt dat ik gewoon wil ZIJN. Mens, man, echtgenoot, vader, broeder, collega, Christen in deze wereld. De wereld om je heen met allerlei onzekerheden, de wereld waar ook zoveel moois gebeurt. Wat is er mooier dat daar vanuit een stabiele basis, met vallen en opstaan, een licht te mogen zijn en het Licht uit te mogen stralen. Dat is wat ik wil zijn, de rest is bijzaak. De onderscheidende waarde van Jaap is dat hij je op een mooie, integere wijze de ruimte en de tools geeft om zelf te ontdekken en stappen te zetten. Dat hij zich daarin door God geleid weet geeft voor mij een extra dimensie.”

Klaas Koelewijn * Schoolleider

“Als ik aan Jaap Boersema denk, dan denk ik vooral aan de term Leren, Luisteren, Handelen. Het luisteren wel voorop, naar degene die hij begeleidt.”

Sandra de Olde

“Jaap heeft een bepaalde relaxtheid en ontspannenheid die mij heel erg helpt om mijzelf te zijn. Hij voelt haarfijn aan waar mijn belemmering ligt.”

Michiel Doetjes

“Wat ik meeneem uit het traject is een hernieuwde visie en energie om aan de slag te gaan met de richting waarin ik geloof dat ik mij mag ontwikkelen. Daar heeft Jaap mij  hele concrete handvaten voor gegeven.”

Jan Klevringa

“Er is duidelijkheid gecreëerd en nu kan ik verder in mijn proces. Het is wel een beetje een rollercoaster, maar dat is natuurlijk ook waarom je erheen gaat.”