De periode waarin we nu leven vraagt om veel veerkracht, flexibiliteit en improvisatievermogen. Juist nu komt het aan op zelfsturing.

Maar deze periode staat niet op zich. Bij veel zaken zijn we doorlopend bezig met alles wat er vanuit je omgeving op je afkomt.

Daarmee verlaat je als vanzelf je eigen ‘tuintje’ en loop je het risico je eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden te verwaarlozen. Het haalt je weg bij je kern, waardoor je (slag)kracht verliest. Daarnaast kan het je veel energie, levensvreugde en vitaliteit ontnemen. Je zult niet de eerste zijn die daardoor in een burn-out belandt.

Door het ontwikkelen van RENTMEESTERSCHAP – Groeifactor 2 bij Authentieke Zelfsturing – neem jij je verantwoordelijkheid voor je ‘eigen tuintje’ door er alles aan te doen om jouw leven vorm te geven naar waar jij voor bent gemaakt en wat voor jou echt belangrijk is. En zelfs waneer je op lastige gebeurtenissen en ervaringen stuit in je leven (hoe erg ook!), uiteindelijk heb jijzelf de keuze om daar mee om te leren gaan.